31 Januari 2012 Tisdag - Är din häst rädd för att halka?

Som rubriken lyder, är din häst rädd för att halka? Det tror jag banne mig min är. I går när vi var i ridhuset kom hon in i fyrtakt direkt, hon var pigg och framåt även fast de krävdes mycket ridning från mig. Och det funkar faktiskt rätt bra inomhus, men utomhus - knappast. Hon blir så stel och kort i bak att hon inte kan komma iväg i en tretaks galopp* utan står på stället eller måste springa fort som vinden. Det är hårt i backen, hon får inte fäste och hon blir kort och spänd.
Jag har tidigare inte tänkt på det här. Men nu i kväll gjorde jag det då hon knappt funkade i galoppen i varken höger eller vänster och hon var jätte fin inomhus i går, och Annie har aldrig haft problem att galoppera ute, förutom nu då det varit vinter ute.
.
Bara min häst som är så förståndigt och blir stapplig eller är det någon annans häst som också blir så?
Jag har bestämt mig för att bara trava nu då jag är ute eftersom jag vill ha galoppen så flytande och rolig som möjligt och hon inte går att rida igenom då hon är ute då det blir såhär. Och så ska jag börja träna inomhus i alla fall två gånger i veckan, sen då det börjar tina fram och det blir mjukare i backen borde de bli en kraftig bättring.

Kommentarer
Postat av: emmeli

Tretaktig galopp vill du ha, fyrtaktig är hon specialist på ;)

2012-01-31 @ 23:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!